Wat is mijn droom?

Een groter huis met een fijne tuin en een eigen praktijk! Een plek waar wij ons als gezin verder ontwikkelen en waar ik mijzelf als coach kan ontwikkelen. Waar rust is als er rust nodig is. Waar gelachen en gespeeld wordt, waar muziek gemaakt wordt, waar dieren geknuffeld worden. Waar mijn eigen kinderen, vriendjes en vriendinnetjes en coachkinderen en hun ouders graag komen. Een plek waar ik kinderen en gezinnen weer op weg help als zij er zelf niet meer uitkomen.

Wat is mijn ambitie?

Mezelf verder ontwikkelen tot een lieve, professionele coach die het verschil kan maken voor een kind of in het gezin. Zelfstandig zijn door Kindercoaching in Nederland tot een volwassen beroep te maken en Xpressief coachen op de kaart zetten!

Waar ligt mijn kracht?

Ik ben benaderbaar en empatisch. Ik voel de emoties en gevoeligheden van anderen en kan ze adresseren. Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij me. Ik ben energiek, pragmatisch en doelgericht, het wordt bij mij nooit zweverig. Door mijn levenservaring kan ik op gelijk niveau met ouders spiegelen.

Wat is mijn wens?

Mijn wens is om kindercoaching meer bekendheid te geven en Xpressief Coachen daarin een belangrijke rol te laten spelen. Mijn wens is dat ieder kind GEZIEN wordt!

Extra informatie

Manon heeft ook de post-HBO opleiding medische – en psychische basiskennis op zak.

Manon werkt individueel met kinderen en hun ouders, maar ook in groepen, bijvoorbeeld op scholen en verzorgt dan o.a. workshops over social media.

Specialisatie:

Basisemoties herkennen en uiten

Positieve gedachtekracht (talenteninterview)

Gezinsdynamiek (systeemcoaching)

Begeleiding van gezinnen in “zwaar weer”

Pubers, social media (o.a. workshops in scholen)

Mijn werkwijze:

Ik werk graag met diverse methodieken en stromingen, ieder mens is anders dus voor ieder geldt een andere aanpak. Voorbeelden van waar ik graag mee of vanuit werk: sherborne technieken, systemische benadering a.d.h.v. familieopstellingen, poptalk, EFT, creatieve- en lichaamsgerichte technieken, mindsettraining en nog veel meer.

Quotes:

Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.“

Deze quote – toegeschreven aan Albert Einstein – geeft voor mij altijd de essentie weer van ECHT kijken naar kinderen!

Persoonlijkheid?

Uitslag Myers Briggs: ESFJ-A
Uitslag Coachstijl: coachen door samen te werken met de cliënt > observeren en reflecteren
Uitslag Strengthfinder:
Uitslag Kernkwaliteiten: Betrouwbaar, empathisch en respectvol
Uitslag Communicatiestijl: Promotor – Manon is oplossingsgericht en kijkt naar aanwezige talenten en vaardigheden

Workshops vestiging Xpressief Coachen Amersfoort

Manon geeft met regelmaat workshops over bijvoorbeeld pubers & sociale media, maar ook over ouderschap en gericht kijken naar het kind.

Interesse? Stuur dan een mailtje met je vraag naar: manon@xpressiefcoachen.nl