De coaches van Xpressief Coachen handelen binnen een bewust gekaderd werkterrein (zie de grafieken).  Ook werken de coaches van Xpressief Coachen volgens een duidelijk afgebakend beroepsprofiel en met beroepscompetenties. Daarnaast heeft Xpressief Coachen als organisatie een organisatieprofiel en wordt er gewerkt met prestatie indicatoren op de gebieden: cliënttevredenheid (nulmeting, tussentijdse evaluatie en evaluatie naderhand), bereik en uitval, en mate van doelrealisatie (impactmeting).

Xpressief Coachen onderscheidt zich van overig aanbod op de volgende gebieden:

  • deskundigheid & ervaring
  • flexibiliteit & transparantie
  • dichtbij huis & makkelijk bereikbaar

Waar andere organisaties (of kleine praktijken) zich richten op de coaches of coachees als massaproduct leggen wij de nadruk op de persoon en de persoonlijke situatie. In plaats van “one size fits all-diensten” aan te bieden stemmen wij onze producten en services volledig af op jouw persoonsniveau. Wij zijn er tenslotte voor jou en niet andersom.

Wat betekent dit voor jou als coachee? Dit betekent dat je kunt rekenen op coaching die bij jou, jullie, past en dat je 100% krijgt wat je nodig hebt. Je kunt hierbij kiezen uit een maatwerk traject, een bootcamp vorm of een enkele krachtige coachsessie; onze unieke services voor jou. Jij bepaalt.

De NOBOCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) hanteert de volgende definitie: “Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen”.

Omdat Xpressief Coachen coaching biedt, is die definitie naar de doelgroep aangepast: “Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als partner de cliënt ondersteunt bij het bewerkstelligen van herstel”. Naar ons idee is het ook altijd toekomstgericht; het gaat nu niet zo lekker, maar de bedoeling is dat het weer goed gaat/ hanteerbaar is. Dat is ook het grootste verschil met therapie waarin gewerkt wordt aan verleden/ eerder opgedane ervaringen. Therapie behandelt de te verwerken ervaringen. Binnen coaching wordt naar nieuwe ervaringen en naar een nieuwe situatie toegewerkt.

In beeldspraak: De rugzak wordt tijdens coaching niet geleegd of opgeruimd, maar er wordt gezorgd dat de rugzak beter zit/ draagbaar is.

Lees hier verder over het beroepsprofiel en de competenties van de coaches van Xpressief Coachen.

Coaching is afgestemd teamwork en vindt plaats van mens tot mens.

Ja, facturen van Xpressief Coachen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding door zorgverzekeraars indien in de aanvullende verzekering een module alternatieve/ complementaire/ natuurgeneeskunde is opgenomen. Een andere mogelijkheid is om bij de zorgverzekeraar een coulanceaanvraag te doen.

Na afname van coaching ontvang je een factuur. Deze dien je binnen 14 dagen te voldoen.

Indien van toepassing: de factuur kun je meteen declareren bij je zorgverzekeraar. Vaak krijg je binnen drie tot vijf weken een gedeelte van het factuurbedrag teruggestort. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het soort pakket wat je als verzekering gekozen hebt.

Dankzij onze unieke services is er voor ieder wat wils; Een bootcamp is een intensive van een dag of twee dagen, een empowerment sessie is één enkele, krachtige coachsessie en daarnaast bieden we ook trajectcoaching aan, verspreid over een langere periode.

Als er sprake is van een traject, dan zullen de eerste twee sessies gebruikt worden om contact te maken en kennis te maken. De sessies die daarop volgen staan volledig in dienst van de hulpvraag. Die volgende fase kan variëren van 3 sessies tot een periode van anderhalf, twee jaar.

Let op: de coaches van Xpressief Coachen kunnen ook doorverwijzen. Dit gebeurt veelal wanneer extra expertise nodig is, bijvoorbeeld voor behandeling van klachten (bijvoorbeeld door een psycholoog of therapeut) of klachten die op meerdere niveaus begeleiding en/ of therapie nodig hebben (bijvoorbeeld een samenwerking tussen coach, diëtist en fysiotherapeut).

Ja, ook als je kind ADHD of autisme spectrum stoornis heeft kan je kind begeleid worden met behulp van Xpressief Coachen. Voor Zorg in Natura (ZIN budget) wordt een aanvraagprocedure opgestart. PGB budgethouders kunnen al wel terecht.

Een kind kan al op jonge leeftijd ongemak ervaren. Het jongste kind wat begeleid wordt door Xpressief Coachen is op het moment 2 jaar oud en het oudste “kind” 45..

Om de zoveel tijd biedt Xpressief Coachen ook workshops en mini-cursussen aan voor ouders. Deze worden altijd aangekondigd via Facebook, de website en op LinkedIn. Daarnaast is het ook mogelijk om parallel aan de coaching van kind of gezin als ouder coaching af te nemen.

Staat je vraag er niet tussen? Klik op onderstaande button en je krijgt vaak dezelfde dag nog antwoord.

Contact opnemen

1