Xpressief Coachen biedt kwaliteitscoaching, maakt zich sterk voor het vak coach en de professionalisering van de bijbehorende vakbekwaamheid. Waarin onderscheidt Xpressief Coachen zich van ander aanbod?

  • deskundigheid & ervaring
  • transparantie & heldere communicatie
  • meetbare impact

Onze organisatiecultuur

Xpressief Coachen is een professioneel en deskundig coachbureau. Als organisatie hebben we een startpunt, een streven/ ambities en een levensinstelling. Ons startpunt is ons DNA, onze kernwaarden. Onze missie is ons streven, de ambitie die we najagen, de roeping die we voelen. De visie beschrijft onze levensinstelling; wie we zijn en wat we graag met jullie delen.

De kernwaarden van Xpressief Coachen zijn: Essentie, Energie(k) en Groei.

Essentie: iedereen heeft een essentie, een pure bron, los van de omstandigheden waar deze persoon zich in bevindt of wat deze persoon (zichzelf heeft/) is aangeleerd.

Energie(k): wij geloven in de kracht van energie. Je kunt niet lekker in je vel zitten, geen energie hebben, een slechte energie bij iemand ervaren of ergens geen energie meer voor hebben. Je energie(k) voelen heeft alles te maken met bewustzijn over – van jezelf en je omgeving.

Groei: oei, ik groei… We hebben allemaal te maken met groei. De vraag is alleen; groeien we op de manier die bij ons past of kunnen we ook vergroeien? Bij Xpressief Coachen gaan we uit van het natuurlijke van groei; de wil en wens tot groeien en ten volste tot bloei komen.

Missie & visie

Onze Xpressief Coachen missie? Hét bureau zijn op het gebied van (holistische) coaching door het aanbieden van unieke – betaalbare – services gericht op meer inzicht, veerkracht en gevoel van innerlijke stabiliteit.

Onze Xpressief Coachen visie? Hannah Arendt sprak over opvoeden (ook volwassen worden door elkaar ‘opgevoed’) en opgroeien in combinatie met ‘amor mundi’ >

Opvoeden is de plaats waar liefde voor kinderen samenkomt met de liefde voor de wereld.

Wij geloven dat iedereen in essentie een bron van positieve energie kan zijn, maar dat door omstandigheden deze bron soms onbenut blijft of tijdelijk onbenut wordt. Een spirituele benadering, maar met de “poten” letterlijk in de realiteit. Want natuurlijk weten we dat verandering en ontwikkeling moed en dapperheid vanuit het individu vergen. We begrijpen dat vele goede (verander) intenties sneuvelen door angst en patronen van de waan van de dag. Duurzame heling vindt plaats in verbondenheid van een persoon met zichzelf en zijn omgeving.

Als coach assisteren we een persoon naar deze verbinding; coaching is teamwork, vindt plaats van mens tot mens. Bij Xpressief Coachen werken we in harmonie met de ander samen. We zetten daarbij persoonlijke vrijheid en eigen kracht voorop. Groei (meer inzicht, veerkracht en innerlijke stabiliteit) zal er voor zorgen dat de bron van positieve energie weer aangesproken kan worden. Dan kan iemand weer in essentie zichzelf zijn.

Xpressief Coachen; omdat het van waarde is jezelf te kunnen zijn.

3
Check hier ons coachingsaanbod